Jaleesa Claver

Birth Place: Amsterdam
Height: 1.75 m
Korfball Since: 2001
Languages: Nederlands, Engels, Duits, klein beetje Spaans, Italiaans, Kroatisch omdat ik dat leuk vind
Residence: Aalsmeer
Work or Study: HBO-studie Maatschappelijk werk en dienstverlening aan het afronden. Heb een baantje in een hotel en ben daarnaast sinds kort lifestylecoach bij Training en Bootcamp.
Current Club: GKV (Gorinchem)
Previous Clubs:
  • AW.DTV
  • Sporting Delta
  • Tempo
Main Role: Allround, so secondary attacker, assist and occasionally rebound
Strengths: Allround dus meescoren, steun en af en toe rebound
Hardest Opponent:
Why Korfball: leuke sport, kan heel attractief zijn, het feit dat het gemengd is maakt het interessant. Maar ook de cultuur die buiten het veld heerst is binnen de sport heel uniek.
Influenced By: Vroeger was dat wel Mady Tims, nu Marjolein Kroon
Wants to Achieve: Pan American Games winnen met Suriname en mee doen op het WK 2019
Prizes and Awards: Nederlands kampioen B-jeugd in de zaal, Nederlands Kampioen A-junioren op het veld.
Career Highlight: Ik hoop dat die nog mag komen en dat is een medaille op het WK met Suriname. Tot nu toe zijn dat toch wel de Nederlands kampioenschappen. Die sfeer die zo een dag met zich meebrengt in onbeschrijflijk
Twitter: @JaleesaClaver

Koop en steun Suriname Korfbal