Ambassadeur Oekraïne wil korfbal ondersteunen

Dinsdag 6 november bij de korfbalwedstrijd NKC '51 - L'viv Predators in Nijverdal is de ambassadeur van Oekraïne in Nederland, de heer Vsevolod Chentsov, aanwezig. De wedstrijd is onderdeel van een oefentrip in Nederland van deze eerste Oekraïnse seniorenploeg met enkele internationals in de gelederen. De ambassadeur toont zich geïnteresseerd in de korfbalsport en nodigt de stichting uit om in de ambassade in Den Haag meer te komen vertellen.

Vrijdag 9 november zit voorzitter Marc Stroo bij de ambassadeur om meer te vertellen over korfbal, de situatie met korfbal in Oekraïne, het werk van de stichting Korfball World en de internationale ambities. Dit resulteert in een vervolggesprek in L'viv, Oekraïne, op vrijdag 30 november met de heer Chentsov, Marc Stroo van stichting Korfball World en de leden van de Oekraïnse korfbalbond. Mogelijk dat aan het gesprek ook iemand uit de lokale politiek van L'viv deelneemt.

Wij zijn zeer verheugd en dankbaar voor de interesse vanuit de Oekraïnse overheid voor korfbal en hopen dat dit leidt tot een volgende doorbraak voor korfbal in dit land.