Stichting start steun in Afrika

Stichting Korfball World start steun aan Ivoorkust in Afrika om zo de groei van korfbal in dat continent een impuls te geven.

De keuze is op Ivoorkust gevallen na gesprekken met Dirk Sercu, die veel kennis heeft over de situatie van korfbal in Afrika en ook over veel contacten daar beschikt. De eerste actie van stichting Korfball World is het ondersteunen van een trainingsstage in Ivoorkust in februari 2019. De intentie is dat op deze trainingsstage coaches en de nationale ploeg van Ivoorkust worden bijgeschoold inzake korfbal. Wanneer deze eerste samenwerking bevalt, wordt gekeken hoe de samenwerking uit te breiden. De ondersteuning zal primair liggen op het vaker sturen van trainers naar Ivoorkust om de kwaliteit van de nationale ploeg en coaches te verhogen.

De Afrikaanse landen Marokko en Kameroen ontvangen van andere stichtingen in Nederland ondersteuning voor de ontwikkeling van korfbal.

Stichting Korfball World heeft ruimte om Ivoorkust te ondersteunen nu de ondersteuning van Oekraïne is bevroren met het aftreden van Valeriy Pidpalyuk als president van de lokale korfbalbond. Gesprekken in L'viv eind mei tussen de stichting en leden van het bestuur van de lokale korfbalbond laten zien dat zij een andere invulling zien van de organisatie rondom de Oekraïense nationale ploeg dan de visie van de stichting. Als stichting willen wij deze andere invulling op dit moment niet financieel ondersteunen. Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen in Oekraïne volgen.